Zbiórka krwi

Sobieńskie Stowarzyszenie Rozwoju Regionalnego, zaprasza ludzi dobrej woli, do uczestnictwa w akcji wsparcia i zbiórki krwi, dla ratowania życia mieszkańca naszej Gminy Sobienie Jeziory Rafała Kasprzaka.

Rafał Kasprzak z Radwankowa, jest jedynym żywicielem czteroosobowej rodziny. Niespodziewanie zmogła go ciężka choroba. Potrzebna jest krew, gdyż wkrótce, po zwalczeniu licznych zakażeń wewnętrznych, jakie się pojawiły wskutek znacznego osłabienia organizmu, będzie on poddany leczeniu między innymi poprzez transfuzje. Ludzie z jego miejscowości znają go bardzo dobrze. Rafał Kasprzak ma 30 lat, jest stolarzem pracującym w otwockiej wytwórni mebli. Dodatkowo, w każdą wolną chwilę, już trzeci rok pracuje ciężko przy budowie własnego domu dla swojej rodziny. Jego marzeniem było zakończenie w tym roku tej budowy, którą wykonuje sam. Jest bardzo pracowitym i sumiennym człowiekiem, całkowicie oddanym rodzinie. Jest też bardzo ceniony i lubiany przez sąsiadów. Jego dwuletnia córeczka Anita i czteroletni synek Krystian nie są świadomi choroby ojca, za którym bardzo tęsknią, bowiem przebywa już długo w szpitalu.

Lekarze w obecnej sytuacji twierdzą, że sytuacja jest tak poważna, że zmuszeni są do stosowania niezwykle silnych dawek leczenia chemioterapią. O powodzeniu tego leczenia zadecydować może siła organizmu pacjenta. Dlatego nasza akcja może mieć dla Rafała Kasprzaka podwójne znaczenie. Dać mu może potrzebną krew i potrzebną siłę!

Pomóżmy sobie i jemu.Wiemy, że takie chwile umacniają wszystkich ludzi i chorych i zdrowych. Grażyna Kasprzak, żona Rafała mówi, że jeszcze kilka miesięcy temu, jej mąż nie wyobrażał sobie sytuacji, w jakiej się nagle znalazł, kiedy to zaczął w szybkim tempie opadać z sił, aż do stanu śpiączki. Teraz jest pod stałą opieką lekarzy na oddziale onkologicznym i codziennie jest odwiedzany przez najbliższych z rodziny.

Akcja zbiórki krwi odbędzie się w dniu 11.10.2009 roku w Sobieniach Jeziorach 08-443 , na Dużym Rynku .

Program:

• 10-14.00 – Zbiórka krwi
  • 11.30 – Msza Święta w intencji Rafała
  • 13.00 – 14.30 – koncert charytatywny laureatek Festiwalu Zaczarowanej Piosenki

Akcja zorganizowana przy pomocy Stowarzyszenia Transplantacji Serca Koło Zabrze.

Sobieńskie Stowarzyszenie Rozwoju Regionalnego

Kontakt:

Bogdan Grylak – 603 71 27 06
Andrzej Jelski – 601 37 72 29
Marek Meserszmit – 508 069 669

1. Brak komentarzy, jeszcze.
(nie będzie widoczne)